Tunnistusmerkinnät

Suosittelemme lemmikkisi tunnistusmerkitsemistä mikrosirulla. Mikrosiru asennetaan lemmikin ihon alle neulan avulla eikä toimenpide vaadi yleensä rauhoittamista. Jokaisessa mikrosirussa on oma yksilöllinen numerosarjansa, joka voidaan lukea erityisellä mikrosirun lukemiseen tarkoitetulla laitteella.

Lemmikin mikrosiruttaminen käy kätevästi pentuetarkastusten tai penturokotusten yhteydessä tai kissoilla kastraatio- tai sterilaatioleikkausten yhteydessä.

Mikrosirun avulla voidaan lemmikkisi tunnistaa, jos se katoaa. Siruttaminen luo turvaa lemmikille. Suomen Kennelliitto ja Kissaliitto pitävät rekisteriä sekä puhdas- että monirotuisista koirista ja kissoista. Jos kadonneella lemmikillä on mikrosiru, niin Kennelliiton tai Kissaliiton rekisteristä löytyvät omistajan yhteystiedot ja omistajaan voidaan ottaa yhteyttä. Omistaja voi myös ilmoittaa oman lemmikkinsä Turvasiru-verkkopalveluun. Turvasirupalvelu toimii internetissä 24/7. Lisää tietoa turvasiru.fi

Koirien ja kissojen tunnistusmerkitseminen mikrosirulla on pakollista, jos ne osallistuvat näyttelyihin tai kilpailuihin. Koirien tunnistusmerkintä on myös pakollinen kaikilla jalostukseen käytettävillä koirilla sekä rekisteröitävillä pennuilla.