Kirurgia

Meille potilaan turvallisuus leikkauksen yhteydessä on tärkeää. Jokaisen leikkauksen kohdalla huomioidaan potilaan kunto ja ikä. Nukutukseen liittyy aina riskejä, mutta riskit pystytään minimoimaan hyvällä anestesiavalvonnalla ja anestesia-aineiden valinnalla.

Meillä nukutusta valvoo koulutettu pieneläinhoitaja. Käytössämme ovat nykyaikaiset anestesialaitteet. Nukutuksen aikana seurataan potilaan yleistilan lisäksi mm. pulssia, ruumiinlämpöä, verenpainetta, happipitoisuutta veressä, hiilidioksidin pitoisuutta hengityksessä ja sydänsähkökäyrää. Tiedot kirjataan erilliselle anestesiavalvontakaavakkeelle.

Kipulääkitys ja jälkihoito

Myös leikkauksen jälkeinen tila on tärkeää. Leikkauksen jälkeen potilas siirretään sairaalaosastollemme, jossa herääminen tapahtuu valvonnan alaisena. Potilaalle annetaan leikkauksen yhteydessä kipulääkettä, joka helpottaa eläimen mahdollista kipua sen herättyä nukutuksesta. Tarvittaessa kipulääkettä jatketaan vielä kotona eläinlääkärin antamien ohjeiden mukaisesti.

Leikkauspotilaat kotiutetaan heränneenä, jotta kotiinlähtö on turvallista. Kotiinlähdön yhteydessä omistajan kanssa käydään läpi kirjalliset ohjeet. Näin varmistetaan, että myös kotona kaikki sujuu hyvin leikkauksen jälkeen.