Eutanasia ja tuhkaus

Useimmiten lemmikin elämä on lyhyempi kuin meidän ihmisten ja joudumme luopumaan rakkaasta lemmikistämme. Kärsimystä aiheuttavan, parantumattoman sairauden kohdatessa voimme tehdä viimeisen palveluksen lemmikillemme antamalla sille
arvokkaan, kivuttoman ja rauhallisen kuoleman.

Voitte halutessanne varata eläinlääkäriajan ammattilaisen arviota varten lemmikkinne tilanteesta. Tämä saattaa helpottaa oikean päätöksen tekemistä.

Jos eutanasiaan päädytään, annetaan lemmikille normaali rauhoitus lihakseen, samanlainen kuin esim. ennen leikkausta. Lemmikin nukahdettua unta syvennetään antamalla nukutusainetta suoneen kunnes lemmikki ’nukahtaa’ pois.

Omistajan on mahdollista haudata itse lemmikkinsä, mutta suurin osa omistajista valitsee nykyisin tuhkauksen. Lauttasaaren Eläinlääkäriasema tekee yhteistyötä Suomen Eläintuhkauksen (SET) kanssa. Eläinlääkäriasema hoitaa kaikki tuhkaukseen liittyvät asiat omistajan puolesta.

Yksilötuhkauksessa omistaja saa tuhkan takaisin valitsemassaan uurnassa. On myös mahdollista valita yhteistuhkaus. Yhteistuhkauksessa lemmikin tuhkaa ei palauteta omistajalle, vaan tuhka haudataan eläinkrematorion yhteydessä toimivaan lemmikkilehtoon.