Hammashoidot

Säännöllinen hampaiden hoito sekä kotona että eläinlääkärillä on tärkeää lemmikin terveydelle ja hyvinvoinnille. Valtaosalle yli kolme vuotta täyttäneistä koirista ja kissoista on kehittynyt hammaskiveä, jos niiden hampaita ei ole puhdistettu säännöllisesti. Hoitamattomien hammassairauksien aiheuttamat ongelmat suussa ovatkin yleisiä. Ongelmat ilmenevät pahanhajuisena hengityksenä, hammaskiven muodostumisena varsinkin poski- ja kulmahampaiden ulkopinnoille, punoittavina, kipeinä ja usein vetäytyneinä ikeninä sekä vaikeutena syödä kovaa ruokaa. Hoitamattomana hammaskivi ja plakki aiheuttavat hampaan kiinnityskudoksen tuhoutumisen ja lopulta hampaan irtoamisen.

Lemmikin hampaiden hoidossa ennaltaehkäisy on tärkeintä. Koirille ja kissoille kannattaa ja pentuiässä opettaa, että niiden hampaita hoidetaan kotona. Säännöllisellä kotona suoritetulla hampaiden harjauksella poistetaan hampaan pinnalle muodostuvaa plakkia. Hampaita olisi harjattava päivittäin.

Kun hampaan pinnalle on muodostunut hammaskiveä, sitä ei voi poistaa enää kotikonsteilla, vaan hammaskivi poistetaan ultraäänellä eläinlääkärin toimesta. Tarvittaessa vaurioituneet hampaat poistetaan kirurgisesti. Hammashoidot tapahtuvat anestesiassa.

Henkilökuntamme opastaa mielellään teitä lemmikin hampaiden harjauksessa ja kertoo mitä vaihtoehtoja hampaiden kotihoidossa on olemassa. Myymälästämme löytyy lisäksi laaja valikoima erilaisia hammastuotteita, kuten hammasharjoja ja tahnoja, puruluita ja kuivamuonaa sekä muita hammastuotteita.