Rokotukset

Lemmikkisi hyvään ja ennaltaehkäisevään hoitoon kuuluvat säännölliset rokotukset. Rokotus on helppo tapa suojata lemmikkisi vaarallisilta virustaudeilta ja samalla ennaltaehkäistä tarttuvien tautien leviämistä Suomessa. Muistathan, että raivotauti eli
rabies on hengenvaarallinen tauti myös ihmiselle. Rokottamalla lemmikkisi suojaat myös itsesi ja läheisesi.

Lemmikillesi tehdään terveystarkastus jokaisen rokotuskäynnin yhteydessä. Näin varmistamme, että eläin on terve ja voidaan rokottaa. Lähetämme myös potilaillemme kutsun kun tehosterokotteen aika lähestyy.

Suomessa suositellaan , että koira rokotetaan pentuna 12 ja 16 viikon ikäisenä joko 3- tai 4-rokotteella. Rokote suojaa parvovirusta, tarttuvaa maksatulehdusta sekä penikkatautia vastaan. Lisäksi 4-rokote sisältää ”kennelyskä”- eli parainfluenssarokotteen. Noin 18-20 viikkoisena pentu saa raivotautirokotuksen.

Kun koira on täyttänyt vuoden, annetaan uudelleen 3- tai 4-rokotus sekä raivotautirokote. Sen jälkeen 3-rokote on voimassa 3 vuotta, raivotauti 2-3 vuotta ja parainfluenssarokote vuoden.

Kissanpennulle suositellaan annettavaksi niinikään 12 ja 16 viikkoisena rokote, joka suojaa kissaruttoa sekä kissaflunssia vastaan. Raivotautirokote annetaan 18-20 viikkoisena. Raivotautirokote suositellaan etenkin, jos kissa ulkoilee.

Rokotteet annetaan seuraavan kerran, kun kissa on täyttänyt vuoden ja sen jälkeen kissarutto annetaan 3 vuoden välein ja kissaflunssat vuoden välein. Raivotautirokote annetaan 1-vuotiaana annetun tehosteen jälkeen 2-3 vuoden välein.

Meiltä saat lisätietoa rokotuksista. Jos matkustat ulkomaille lemmikkisi kanssa muista ottaa selvää kohdemaan tuontivaatimuksista hyvissä ajoin ennen matkaa. Joihinkin maihin matkustettaessa on hyvä aloittaa selvitystyö puoli vuotta ennen aiottua matkaa.

Yleensä matkustavalta lemmikiltä vaaditaan ainakin mikrosiru, voimassa oleva raivotautirokote sekä lemmikkipassi. Suomeen tultaessa lähes poikkeuksetta vaaditaan heisimatolääkitys, joka annetaan lähtömaassa ennen Suomeen tuontia.

Lemmikin matkustaessa tietoa rokotusvaatimuksista saa Eviran sivuilta (www.evira.fi) ja kohdemaan suurlähetystöstä.